Tegemoetkoming in de studiekosten en U-pas

 

 De tegemoetkoming voor ouders is door een wetswijziging opgenomen in het kindgebonden budget van de Belastingdienst.

 

Kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. U krijgt het kindgebonden budget naast de kinderbijslag. Hoeveel kindgebonden budget u krijgt, hangt af van:

 

■ hoeveel kinderen u hebt

■ de leeftijd van uw kinderen

■ de hoogte van uw (gezamenlijke) inkomen

 

Kindgebonden budget hoeft u meestal niet aan te vragen. U krijgt vanzelf bericht als u er volgens de belastingdienst recht op hebt.

 

U-pas

Graag willen wij u wijzen op het bestaan van de U-pas. Voor ouders die niet zoveel te besteden hebben bestaat er in Utrecht en Houten een U-pas. Met deze pas kunt u korting krijgen bij allerlei dingen, zoals de bibliotheek, een sportclub, bij het zwembad, maar ook bij zaken die de school organiseert. Bijvoorbeeld het schoolkamp en excursies.

 

Meedoen?

De school regelt de activiteit. Uw zoon of dochter laat zijn/haar U-pas op school zien en kan dan gratis meedoen (tot max. a 100,- per kind per schooljaar). De school ontvangt het geld voor de activiteit rechtstreeks van het U-pasbureau.  Alleen school kan de bijdragen via schoolaxtra bij het U-pasbureau declareren, u ontvangt zelf geen geld.

Kijk op de website www.u-pas.nl of u en uw kinderen in aanmerking komen voor een U-pas.