voor groep 8

Er zijn nu geen open lesmiddagen. Maar jij wil natuurlijk wel onze school zien. 

Hoe groot is de school? Hoe zien de lokalen er uit? Wat kun je doen in de keuken of in het houtlokaal? Met de VR-tour door onze school krijg je antwoord op deze vragen!

Je bepaalt zelf de route door school. Als je op de rode cirkels klikt, zie je filmpjes die de docenten gemaakt hebben.

En.... we hebben een wedstrijd! Klik op het eerste filmpje bij de voordeur van directeur Dineke van der Hulst.

Zij legt je uit hoe je aan de wedstrijd mee kan doen. Het antwoord kun je HIER naar ons versturen.

Succes en heel veel plezier met de VR-tour!

 

 

In het promotiefilmpje hier onder zie je de school met leerlingen. Heb je na het zien van het filmpje en de VR-tour nog vragen?

Mail of bel ons dan. We geven je graag antwoord. 

Hier wordt een Vimeo video ingeladen. We mogen deze video echter alleen tonen als u toestemming geeft voor het plaatsen van social media cookies. Pas uw instellingen aan en herlaad de pagina.

Natuurlijk komen er wel momenten voor leerlingen van groep 8 om te kijken op onze school.

Wil je bericht van ons ontvangen als duidelijk is wanneer? Mail ons dan je e-mailadres. 

Zet in de mail je naam, e-mailadres en op welke school je nu zit. 

Ouders kunnen zich op de zelfde manier opgeven voor een persoonlijk, online, gesprek. (via Teams of beeldbellen)

 

Van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap!

Hoe ziet de school er uit? Welke vakken krijg je? Zijn er kluisjes en hoe moet je straks naar school fietsen? Dat zijn vragen waar je graag antwoord op krijgt. Op deze website kun je de eerste informatie over onze school lezen én het filmpje kijken. 

Op Kranenburg

Het gebouw van Kranenburg ligt op een rustige plek in het Kromme Rijnpark (vlakbij stadion Galgenwaard). Het is overzichtelijk en veilig. We zijn goed bereikbaar, op de fiets en met openbaar vervoer.

De klassen op Kranenburg zijn klein. In de theorielessen zijn maximaal 16 leerlingen en bij praktijklessen 8. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij of zij nodig heeft. Je begint iedere dag met je klas bij jouw eigen mentor. Je neemt dan onder andere samen door welke lessen je hebt. De mentor is jouw aanspreekpunt, ook voor je ouders.

Op Kranenburg gaan we samen met jou aan de slag om je talenten en mogelijkheden te ontwikkelen. Naast de lessen Nederlands, Engels en rekenen geven wij veel praktijklessen. Dat zijn lessen waarbij je leert door te ‘doen’.
In het eerste en tweede jaar maak je kennis met de volgende richtingen:

  • techniek: hout- en metaalbewerking
  • dienstverlening: zorg/horeca, horeca/winkel, winkel/zorg
  • tuinonderhoud 

Aan het einde van het tweede jaar kies je een richting waarin je verder wil. 

Stage

Wij bieden je stages binnen school en bij verschillende bedrijven; wat je op school leert kun je meteen in de praktijk brengen.
In het eerste leerjaar ga je op bliksemstage. Je gaat dan samen met klasgenoten en een docent een ochtend naar een bedrijf toe. Je krijgt
een rondleiding en kunt al je vragen stellen. In het tweede jaar doe je allerlei klussen in school bij de interne stage.
Vanaf het derde leerjaar ga je stage lopen bij bedrijven buiten school.

Branche-opleidingen

Vanaf leerjaar 3 kun je bij ons kiezen voor de volgende branche-opleidingen:
-horeca, -heftruck, -lassen, -winkelpraktijk, -de basis van autotechniek, -houtbewerking, -schilderen en -schoonmaken in de groothuishouding. Je sluit de branche-opleiding af met een officieel examen. Als je slaagt krijg je een door de branche erkend diploma of certificaat. Dat helpt je bij sollicitaties. Wij vinden het belangrijk dat je met minimaal één diploma de school verlaat.

Entree-opleiding

Naast de branche-opleidingen bieden wij de Entree-opleiding aan. Met de Entree-opleiding heb je de mogelijkheid om een diploma te halen op het eerste niveau van het MBO.