igor-ovsyannykov-217309.jpg

Zelfstandige stage

Leerlingen in een zelfstandige stage maken, samen met de stagedocent, hun eigen werkafspraken die passen bij hun persoonlijke leerdoelen. De stagedocent begeleidt de kennismaking tussen leerling en bedrijf. De stagedocent is niet aanwezig op de stageplek, maar heeft wel contact met de leerling en de stagebegeleider op de werkplek. De ene leerling heeft meer behoefte aan dit contact dan de ander en wij streven er naar om ondersteuning op maat te geven. De leerling kan altijd bij het stageteam terecht voor vragen of opmerkingen.

Informatie voor leerlingen: stage zoeken?

Wie na de zomervakantie naar het derde leerjaar gaat, komt in een FASE 2 groep. In fase 2 loop je 1 dag per week stage. Er zijn in deze fase geen vaste stagedagen, dus er wordt gekeken welke dag voor jou, de school (rooster) en het bedrijf het beste uitkomt. De mentor van jouw klas zal na de vakantie in het startgesprek verder uitleg geven.

Je kunt alvast nadenken over: welke talenten heb ik, wat kan ik goed en waar lijkt het me leuk om stage te lopen. Misschien in je eigen buurt en netwerk eens rondkijken. Je wil mag op vrijwillige basis al bij bedrijven informeren. Er is een zoekopdracht-formulier, dit kun je ophalen bij het stagekantoor. Na de herfstvakantie start het zoeken en vinden van een goede stageplaats.

Je krijgt een vaste stagebegeleider die jou gaat helpen om een stageplaats te vinden, als het je zelf niet is gelukt. De stage duurt vanaf de start tot einde schooljaar.

Zit je nu in het derde leerjaar en ga je na de zomervakantie naar het vierde leerjaar? Dan kom je in een FASE 3 groep. In Fase 3 zijn wel vaste stagedagen. 

De fase 3 A/B leerlingen lopen stage op de maandag en dinsdag.

De fase 3 C/D/E leerlingen lopen stage op de (woensdag), donderdag en vrijdag.

LET OP! Fase 3 Entree-leerlingen moeten er rekening mee houden dat voor de brancheopleidingen een erkend leerbedrijf vereist is!

Ga op zoek naar die leuke stageplek. Start al in de zomervakantie. Zoek en vindt: de Stageplek die bij JOU past!!

Wie eerder begint en zoekt, heeft meer kans van slagen. Heel veel leerlingen in Utrecht zoeken een stageplaats. Wacht niet met zoeken tot na de zomervakantie.

De stage start binnen 2 weken na het begin van het nieuwe schooljaar en duurt tot einde schooljaar.

Je haalt op het stagekantoor het zoekopdracht-formulier op en vult daarop de gegevens in. Na de vakantie neem je dit mee naar het eerste gesprek met je stagebegeleider.

 

We wensen je een fijne vakantie en veel succes met het vinden van een goede stage!